Αρχείο
10/12/2023
Το ΔΣ της ΠΕΓΑΨ διοργανώνει ένα webinar με θέμα την δυνατότητα και τις προοπτικές της χρήσης της ΓΑΨ ως μακροχρόνιας ψυχοθεραπείας (Long CAT), βασισμένο στην εμπειρία της Φινλανδίας. Το webinar θα το παρουσιάσει η Katri Kanninen, ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος της FinnCAT και της ICATA, συγγραφέας πολλών βιβλίων με θέμα την ΓΑΨ και αγαπητή φίλη από τότε που ιδρύθηκε η ICATA.
Το webinar θα έχει τρίωρη διάρκεια και θα πραγματοποιηθεί το
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, 9.00πμ-12.00μμ.
Περισσότερες πληροφορίες για το webinar εδώ.
Το κόστος παρακολούθησης είναι 20 ευρώ.
01/07/2023
15/06/2023
Η ΠΕΓΑΨ συμμετέχει με πολυμελή αντιπροσωπεία στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας της ICATA που πραγματοποιείται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.
Θα παρουσιαστεί Workshop με τίτλο "Understanding the Dynamics in Private Practice and Cultural Differences" από την Ρίτα Τόλη και τον Γιάννη Βλάχο.
Επίσης, η ΠΕΓΑΨ θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της "executive commitee" της ICATA που γίνεται με αφορμή τη διενέργεια του συνεδρίου. Εκ μέρους της ΠΕΓΑΨ θα συμμετέχουν ο Χρύσανθος Κατσιμαγκλής, γραμματέας της ICATA, και η Ρίτα Τόλη.
01/05/2023
«Στις 15-17 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι το 9ο διεθνές συνέδριο Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την εγγραφή, την υποβολή προτάσεων για παρουσιάσεις καθώς και πληροφορίες για την διαμονή, εδώ.
04/12/2022
Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου
"Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία: Θεωρία και Πράξη", του Γιάννη Βλάχου. Η παρουσίαση έγινε στο χώρο της Κίνησης "Πρόταση", στην Πάτρα. Για το βιβλίο μίλησε ο Χρήστος Μαντάς, Επ. καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Βασίλης Αγγελόπουλος, δικηγόρος, και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιάννης Βλάχος, ψυχίατρος.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Βασίλης Πασσάς, επιστημονικός υπεύθυνος της Κίνησης "Πρόταση".
17/11/2022
Το 2ο Πανελλήνιο συνέδριο Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας, που έγινε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη σε αριθμό, περισσότεροι από 75 σύνεδροι το παρακολούθησαν, και καλύφθηκε μια ευρεία γκάμα θεμάτων στις διαλέξεις, τις προφορικές ανακοινώσεις, τα στρογγυλά τραπέζια και τα εργαστήρια.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την Γ.Σ. της ΠΕΓΑΨ,στη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη της εταιρείας να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον της ΓΑΨ στην Ελλάδα.
05/10/2022
15/09/2022
Κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Αρμός, το βιβλίο του Γιάννη Βλάχου, προέδρου της ΠΕΓΑΨ, με τίτλο "Γνωστική Αναλυτική Θεραπεία. Θεωρία και Πράξη".
Το βιβλίο αυτό σχεδιάστηκε σαν ένας οδηγός στην πρακτική εφαρμογή της ΓΑΨ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν καταπιάνεται με τις θεωρητικές αρχές που διέπουν την ψυχοθεραπεία εν γένει και την ΓΑΨ πιο συγκεκριμένα.
Περιλαμβάνει την παρουσίαση μεγάλου αριθμού κλινικών περιστατικών και προσπαθεί με αυτά να κάνει πιο κατανοητές τις τεχνικές λεπτομέρειες του μοντέλου.
Πρόθεση του συγγραφέα είναι να παρουσιαστεί η ΓΑΨ με όσο το δυνατόν πιο εύληπτο και κατανοητό τρόπο, ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να σχηματίσει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη άποψη για την χρησιμότητά της στην κλινική πράξη.
15/04/2022
Το 2ο Πανελλήνιο συνέδριο της ΠΕΓΑΨ θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2022, στην Αθήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη διεξαγωγή, τις εγγραφές και τη διαδικασία υποβολής εργασιών, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του συνεδρίου: catcongress2022.org.
27/11/2021
Στην Αθήνα, το εκπαιδευτικό σεμινάριο θεωρητικής κατάρτισης στην ΓΑΨ πραγματοποιείται στα γραφεία του "Χώρου Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας", Έβρου 36, πλ. Μαβίλη. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.
Για πληροφορίες και εγγραφή επικοινωνείστε με τον επιστημονικό υπεύθυνο του σεμιναρίου κ. Γιάννη Βλάχο στα τηλέφωνα 6945392402 και 2610273294 ή στείλτε e-mail στο iannisvl@gmail.com
27/11/2021
Με μεγάλη επιτυχία, δεδομένων των συνθηκών, έγινε το Σάββατο 27/11 η τακτική εκλογικοαπολογιστική ΓΣ της ΠΕΓΑΨ.
Δια ζώσης, με αντιπροσώπευση και διαδικτυακά συμμετείχαν συνολικά 33 μέλη της εταιρείας. Μετά το τέλος της ΓΣ διεξήχθησαν οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε στην εκτεταμένη συζήτηση και ψήφιση των τροποποιήσεων του καταστατικού και του νέου κανονισμού εκπαίδευσης.
Με τον νέο κανονισμό εκπαίδευσης θεσπίζονται νέα κριτήρια για την πιστοποίηση των θεραπευτών ΓΑΨ στην χώρα μας. Με τα κριτήρια αυτά η εκπαίδευση εναρμονίζεται με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας ΓΑΨ (ICATA).
Αναλυτικές πληροφορίες για τον νέο κανονισμό εκπαίδευσης θα βρείτε εδώ.
28/12/2020
ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΕΓΑΨ
Αγαπητές/οί συνάδελφοι και φίλοι
Θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΓΑΨ και προσωπικά τις δικές μου για ένα Νέο Χρόνο που θα αφήσει πίσω του τα προβλήματα και τις δυσκολίες που επισώρευσε η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην κοινωνική και οικονομική ζωή των ανθρώπων και την ψυχολογική τους κατάσταση.
Η Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία έκλεισε τριάντα χρόνια στην Ελλάδα. Έχει πλέον εδραιωθεί στην συνείδηση των επαγγελματιών στον χώρο της ψυχικής υγείας σαν ένα χρήσιμο, αποτελεσματικό και εύχρηστο ψυχοθεραπευτικό μοντέλο. Η μεγάλη της αξία έγκειται ότι με απλά, κατανοητά λόγια προσεγγίζει την εμφάνιση της νευρωτικής ψυχοπαθολογίας σαν αποτέλεσμα της ενεργοποίησης στο σήμερα προβληματικών ρόλων και δυσλειτουργικών συμπεριφορών, που υιοθετήθηκαν στην παιδική ηλικία του ατόμου στην σχέση του με τον πρωταρχικό φροντιστή και τα άλλα σημαντικά πρόσωπα στο περιβάλλον του. Βλέποντας το άτομο σαν ολότητα και πέρα από τα συμπτώματα που το φέρνουν στην θεραπεία, με τη χρήση συγκεκριμένων εργαλείων επιδιώκει την αναγνώριση από τον ασθενή και στη συνέχεια την αναθεώρηση αυτών των προβληματικών μοτίβων στις σχέσεις του με τους άλλους και τον εαυτό του που τον εμποδίζουν να κάνει πλήρη χρήση των δυνατοτήτων του και δεν του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση σε αυτό που ο Winnicott αποκαλεί αληθινό εαυτό.
Το θεωρητικό της μοντέλο είναι βασισμένο στην γνωστική θεωρία της ανθρώπινης στοχοκατευθυνόμενης συμπεριφοράς, την ψυχαναλυτική θεωρία των αντικειμενότροπων σχέσεων, την περιγραφή από τον Vygotsky της κοινωνικής διαμόρφωσης του εαυτού και το πλούσιο υλικό από την παρατήρηση της πρώιμης αλληλεπίδρασης του βρέφους με τον πρωταρχικό φροντιστή του. Η έννοια του σχεσιακού εαυτού είναι βασική στο πως βλέπει την ανάπτυξη και διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότητας.
Για να κατανοήσει κανείς τις βασικές αρχές και το θεωρητικό υπόβαθρο του μοντέλου αναπόφευκτα θα πρέπει να ανατρέξει στην προσωπικότητα του εμπνευστή και δημιουργού της ΓΑΨ, του Tony Ryle. Ο Ryle, όπως τον θυμόμαστε όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, διακρινόταν για την απλότητα, την μετριοπάθεια, τον ανθρωπισμό και την κοινωνική του ευαισθησία. Αν και ήταν γόνος μιας ιστορικής αγγλικής οικογένειας με εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο θείος του Gilbert Ryle, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο πατέρας του John, πρώτος καθηγητής της κοινωνικής ιατρικής επίσης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ο αδελφός του Martin Ryle κάτοχος του βραβείου Nobel στην Αστροφυσική, ο ίδιος παρέμεινε απλός, χωρίς καμία έπαρση, αντισυμβατικός και ουσιαστικά προοδευτικός. Ανήσυχο πνεύμα από την εποχή που ήταν γενικός γιατρός στο νεογέννητο NHS, την δεκαετία του 50, προβληματιζόταν για τα μεγάλα ποσοστά συναισθηματικών διαταραχών που παρουσίαζαν τα παιδιά πρόσφατα αστικοποιημένων οικογενειών και οι γονείς τους. Αν και ο Ryle αναγνώριζε την ύπαρξη βιολογικών παραγόντων στην εμφάνιση της ψυχοπαθολογίας, κυρίως έδωσε έμφαση στην κοινωνική-σχεσιακή διαμόρφωση του εαυτού. Σε αντίθεση, και πολλές φορές σε σύγκρουση, με τις αντιλήψεις του συμπεριφορισμού και της κλασσικής ψυχανάλυσης, στάση με την οποία διακινδύνευσε ακόμα και την περιθωριοποίησή του από το ψυχιατρικό κατεστημένο της εποχής του, επινόησε ένα ψυχοθεραπευτικό μοντέλο που είναι βασισμένο στην ενσυναίσθηση, τον σεβασμό και την συνεργατική δουλειά με τον ασθενή. Φιλοδόξησε να είναι εύχρηστο και βραχύ ώστε να μπορούν να ωφεληθούν από αυτό όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι εκείνων των υποβαθμισμένων περιοχών του Λονδίνου την ευθύνη των οποίων είχε το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν σαν consultant psychotherapist. Υιοθέτησε επίσης ένα δημοκρατικό μοντέλο εκπαίδευσης που αγκαλιάζει, χωρίς ελιτίστικους περιορισμούς, όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που είναι πρόθυμοι να εκπαιδευτούν σαν θεραπευτές.
Στην χώρα μας η ΓΑΨ έχει εμφανίσει μια σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Η ίδρυση της ΠΕΓΑΨ το 2012 σηματοδότησε μια επιτάχυνση στην διάδοσή της. Σημαντικοί σταθμοί ήταν η διοργάνωση το 2016 του 6ου Διεθνούς συνεδρίου της ICATA στην Πάτρα και το 2018 του 1ου Πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΓΑΨ στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν εκπαιδευτικά κέντρα στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα η ΠΕΓΑΨ αριθμεί περί τα 150 τακτικά και δόκιμα μέλη ενώ πολλοί περισσότεροι επαγγελματίες υγείας βρίσκονται σε διάφορα στάδια της εκπαίδευσής τους. Παράλληλα προετοιμάζεται το νέο καταστατικό της εταιρείας που θα ενσωματώσει τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες ώστε τα κριτήρια για να γίνει κανείς θεραπευτής ΓΑΨ να εναρμονισθούν με τα διεθνώς ισχύοντα. Δυστυχώς οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας μας πήγαν πίσω στο χρονοδιάγραμμά μας.
Καταλήγοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε σας και τους δικούς σας ανθρώπους Υγεία και Ευτυχία.
Γιάννης Βλάχος
Πρόεδρος της ΠΕΓΑΨ
26/10/2020
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Steve Potter* με τίτλο: "Therapy With A Map, A Cognitive Analytic Approach To Helping Relationships"
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
* O Steve Potter είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής ΓΑΨ, έχει διατελέσει πρόεδρος της ACAT (Εταιρεία Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας της Μεγάλης Βρετανίας) και της ICATA (Διεθνής Εταιρεία Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας).
01/04/2020
02/11 & 03/11/2019
Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, διεξήχθησαν εργαστήρια Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας με τον Steve Potter.
Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Εταιρείας Διαπολιτισμικών Σπουδών, Αριστοτέλους 47-49, 2ος όροφος, πλησίον Πλ. Βικτωρίας, χωρίς οικονομική συμμετοχή.
Το απόγευμα της Κυριακής, αμέσως μετά τη λήξη του εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΕΓΑΨ.
Το πρόγραμμα του διημέρου είχε ώς εξής:
Σάββατο 2/11:
12.00-2.00μμ: How to make the CAT supervision relationship a collaborative experience. Working with a checklist of tasks for supervisor and supervisees.
3.00-7.30μμ: Reformulation; writing and voicing therapeutically a reformulation letter using CAT tools and concepts.
Κυριακή 3/11:
10.00-3.00μμ: The therapeutic relationship is a mixture of a working alliance and a transference alliance and CAT has the tools to help work with the transference.
3.30-5.30μμ: Γενική Συνέλευση ΠΕΓΑΨ.
*O Steve Potter είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής ΓΑΨ, έχει διατελέσει πρόεδρος της ACAT (Εταιρεία Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας της Μεγάλης Βρετανίας) και της ICATA (Διεθνής Εταιρεία Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας).
30/06/2019
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Διεθνές Συνέδριο της Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας, που πραγματοποιήθηκε στην Φερράρα της Ιταλίας, από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου 2019. Την οργάνωση ανέλαβαν από κοινού, η ICATA , η ITACAT και το Πανεπιστήμιο της Φερράρα.
Το συνέδριο φιλοξένησε εκπρόσωπους από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, Φινλανδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία, , Ισπανία, Ολλανδία, Ινδία, Μάλτα, Τυνησία, Γαλλία και Ελλάδα.
Στόχος του Συνεδρίου ήταν η περαιτέρω διερεύνηση και απαρτίωση των διαλόγων στην Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία. Συζητήθηκαν οι εφαρμογές της στα διάφορα προβλήματα της Ψυχικής Υγείας καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στις αρχές της ΓΑΨ των νέων επαγγελματιών ψυχικής υγείας.
Προσκεκλημένη ομιλήτρια στο συνέδριο ήταν η διακεκριμένη σκωτσέζα συγγραφέας και δημοσιογράφος Ali Smith που παρουσίασε το βιβλίο της "How to be both" με συνομιλητές επί σκηνής τους Nick Barnes και Paolo Guzzanti.
Κύριοι ομιλητές ήταν ο καθηγητής Georg Northoff, πρόεδρος στο τμήμα Νευροεπιστημών και Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου της Οττάβα, του Καναδά. Το θέμα της ομιλίας του ήταν: "The self and its psychotherapy. A brain-based approach" και ο καθηγητής Giovanni Stanghellini, πρόεδρος της Δυναμικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ντ’ Αννούντσιο της Ιταλίας που παρουσίασε το θέμα: "The PHD method for psychotherapy integrating phenomenology, hermeneutics and psychodynamics".
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι πολυάριθμες ομιλίες και τα εργαστήρια του Συνεδρίου, τόσο εκείνα που αφορούσαν στην ενσωμάτωση ψυχοθεραπευτικών, φιλοσοφικών ή/και ανθρωπιστικών τάσεων στην επιστημονική έρευνα, όσο και εκείνα που αφορούσαν στη εφαρμογή αρχών της ΓΑΨ σε νέα πλαίσια αναφοράς, όπως στην Εκπαίδευση και την Εργασία.
Την Πανελλήνια Εταιρεία Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας εκπροσώπησαν στις διήμερες εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής της ICATA ο Πρόεδρος της ΠΕΓΑΨ, Γιάννης Βλάχος και η Κωνσταντίνα Παπαδάκη, ψυχολόγος. Στο πλαίσιο των εργασιών της επιτροπής βιντεοσκοπήθηκαν για εκπαιδευτική χρήση από την ICATA, κλινικά περιστατικά με τη δημιουργία διαγράμματος και διερεύνησης των Αμοιβαίων Ρόλων, όπου τους ρόλους θεραπευτή / θεραπευόμενου έπαιξαν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Από την ελληνική αποστολή, συμμετείχε η Θωμαΐς Βλάχου, ψυχολόγος.
Η ελληνική συμμετοχή στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε:
-
Ομιλία του Γιάννη Βλάχου με θέμα : "Exploring the obstacles in the establishment of the therapeutic Relationship using the concept of language games".
-
Στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Therapeutic Relationship, Hope and Change: an Analysis of the Patients' Goodbye letters" όπου παρουσιάστηκαν πρώιμα αποτελέσματα ποιοτικής έρευνας, που αφορά στην ανάλυση Αποχαιρετιστήριων Γραμμάτων ασθενών και διερεύνηση χαρακτηριστικών που επηρεάζουν την Θεραπευτική Σχέση, την διαδικασία Αλλαγής και την επανάκτηση της Ελπίδας, ως απόρροια της ΓΑΨ/θεραπείας. Τις παρουσιάσεις έκαναν οι: Κωνσταντίνα Παπαδάκη, Ρίτα Τόλη και Βίλυ Τσέλιου.
-
Poster με θέμα "Qualitative analysis of Patients' Goodbye letters" σχετικό με την παραπάνω έρευνα, των Γ. Βασιλείου, Κ. Παπαδάκη, Κ. Φωστίνη, Ειρ. Παππά, Λ. Γρηγοράκη, Κ. Βαγενά και Ι. Βλάχου.
Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε το εργαστήριο που διοργάνωσε η ψυχολόγος, μέλος της ΠΕΓΑΨ, Βίκυ Πετράτου με θέμα "How can we be with and connect to the unbridgeable parts of ourselves and others?: An introduction to a new creative mapping structure which can be helpful in this process, ‘The House of Self States’ (HOSS)".
18/06/2019
Στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου της ICATA, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον Γιάννη Βλάχο με θέμα Exploring the obstacles in the establishment of the therapeutic relationship using the concept of language games.
18/06/2019
Στο 8ο Διεθνές Συνέδριο της ICATA, που θα πραγματοποιηθεί στην Φερράρα από 27 έως 29 Ιουνίου, θα αναρτηθεί poster με θέμα Qualitative analysis of Patients' Goodbye letters το οποίο επιμελήθηκαν οι Κατερίνα Φωστίνη, Λεωνίδας Γρηγοράκης, Κωνσταντίνα Παπαδάκη, Ειρήνη Παππά, Κυριακή Βαγενά, Γεωργία Βασιλείου και Γιάννης Βλάχος.
08/04/2019
Στα πλαίσια του 27ου Πανελληνίου Ψυχιατρικού Συνεδρίου που θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης από 18 έως 21 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/4 στις 3.00μμ στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Η Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία σε ασθενείς με αγχώδεις διαταραχές".
Ομιλητές:
Γιάννης Βλάχος: "Οι βασικές αρχές και το θεωρητικό μοντέλο της ΓΑΨ"
Λεωνίδας Γρηγοράκης: "Η αναδιαμόρφωση σε ασθενείς με αγχώδεις διαταραχές"
Ορέστης Χριστοδούλου: "Παρουσίαση κλινικού περιστατικού με διαταραχή πανικού"
01/02/2019
Το 8ο Διεθνές Συνέδριο της ICATA (International Cognitive Analytic Psychotherapy Association), θα γίνει στη Φεράρα της Ιταλίας στις 27-29/6/2019.
01/02/2019
Επισκεφθείτε τη σελίδα της ΠΕΓΑΨ στο facebook.
01/02/2019
Με επιτυχία διεξήχθη το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας,στις 29-30 Σεπτεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός», στην Αθήνα, με ελληνική και διεθνή συμμετοχή.